crackersheader

Recept: Vezel-Pitten Crackers

maart 20, 2015 door Lifestyle Pearl - Geen reacties

Gezonde homemade crackers zijn op dit moment behoorlijk trending. Dit niet alleen omdat het lekker is, maar door de verandering in de foodsector word je er ook steeds meer bewust van gemaakt dat niet alles gezond of goed is. Al die E-nummers, daar word je niet vrolijk van. Vandaar dat ik recepten heb gezocht om mijn eigen crackers te maken. Hierdoor weet je in principe wat je eet. Al is de afkomst soms nog steeds onduidelijk. Maar laten we het erop houden dat de eerste stappen gezet zijn. Benieuwd naar dit eerste recept dat ik heb uitgeprobeerd? Lees dan hieronder verder.

Ingrediënten: Vezel-Pitten Crackers

Om goed voorbereid te beginnen heb ik hieronder een kort boodschappenlijstje voor je samen gesteld. Met het recept wat hieronder staat beschreven kan je twaalf crackers maken.

– 15 gram gebroken lijnzaad
– 1 1/2 eetlepel water
– 55 gram tarwezemelen
– 15 gram amandelmeel
– 200 milliliter water
– 20 gram gemalen zonnebloempitten
– 10 gram gemalen pompoenpitten
– snufje zout

_KIK4156

Bereiding: Vezel-Pitten Crackers

Heb je alle ingrediënten in huis om de vezel-pitten crackers te maken? Meng dan allereerst het lijnzaad met anderhalve eetlepel water en laat dit vervolgens een tijdje wellen. Daarna meng je de zemelen, amandelmeel en pitten door elkaar en roer je het water erdoorheen. Vervolgens roer je het lijnzaad en zout erdoorheen.

Is het mengsel klaar? Smeer het dan uit op bakpapier tot een plak van ongeveer tweeëndertig bij achttien centimeter. Snijdt dit weet in plakken van acht bij zes centimeter, zodat er 12 crackers ontstaan. Bak ze vervolgens dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na dertig minuten keer je de crackers om en bak je het nog eens twintig minuten. Laat het na het bakken goed afkoelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van bovenstaand recept? Ga je het een keer uitproberen?

Recept geïnspireerd op: Grip op koolhydraten – Yvonne Lemmers, Thea Bremer