CARROTCAKEHEADER

Recept: Carrot Cake Muffins

april 17, 2015 door Lifestyle Pearl - 1 reactie

Het is al een tijdje geleden dat er een blogpost is verschenen op Lifestyle Pearl. Dit door de drukte van mijn eerste ‘echte’ baan. Hier ben ik trouwens ontzettend trots op. Maar hierdoor heb ik helaas wel minder tijd om artikelen te schrijven van de recepten die ik kook of bak. Toch hoop ik daar weer verandering in te brengen, want ik mis het bloggen (en het koken) wel een beetje. Vandaag laat ik jullie daarom ook een recept zien waardoor ik al enige tijd door geobsedeerd ben, namelijk de carrot cake of muffin. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik van een carrot cake of muffin moest vinden. De plaatjes en recepten die ik zie, zien er altijd ontzettend lekker uit. Maar het idee van wortel in een cake of een muffin vind ik toch een beetje een raar idee. Ben je benieuwd wat ik van dit experiment vind, en hoe het is geworden? Lees dan hieronder verder.

Ingrediënten: Carrot Cake Muffins

Om goed voorbereid te beginnen heb ik hieronder een kort boodschappenlijstje voor je samen gesteld. Het recept wat hieronder beschreven staat is zeker geschikt voor 6 carrot cake muffins.

– 3 eieren
– 150 gram kokosmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 75 gram wortel
– 1 handje rozijnen
– 60 gram kokosolie
– 2 eetlepels honing
– 1 theelepel koekkruiden
– 1 snuf zout

_KIK4678_

Bereiding: Carrot Cake Muffins

Allereerst mix je de eieren luchtig in een kom. Vervolgens spatel je het koksmeel, het zout, het bakpoeder en de koekkruiden door de eieren. Let erop dat je geen klontjes meer in je beslag hebt. Tevreden? Voeg dan eveneens de julliene gesneden wortel en rozijnen toe. Meng het beslag zo dat het goed gemixt is. Tot slot smelt je de kokosolie, dit voeg je samen met de honing uiteindelijk toe aan het beslag.

Verwarm nu de oven alvast voor op 180graden. Zodra het beslag klaar is, stort je het in een muffinvorm. Bak vervolgens de carrot cake muffins in 20 tot 25 gaar. De gaarheid controleer je door een satéprikker in een carrot cake muffin te prikken. Zit er niks meer aan je prikker, dan is je muffin gaar. Eet smakelijk!

Wat vind je van bovenstaand recept? Ga je het een keer uitproberen?