N273 €12.50

Moons Design

oktober 29, 2013 door Lifestyle Pearl - Geen reacties

Begin vorige week zag ik een tweet voorbij komen met de vraag of iemand een leuk artikel wilde schrijven over Moons Design. Normaal gesproken doe ik dit soort artikelen niet zo snel, maar naar een vlugge blik op haar website was ik enthousiast! Moons Design is namelijk het atelier van Monique en zij vervaardigd in elk sieraad, of het nu een eenvoudig paar oorhangers of een duur edel smeedstuk is, haar liefde voor het creëren, de natuur en alles wat het leven zo leuk maakt. Voor haar gevoel heeft elk door haar gemaakt sieraad een ziel, een doel en een boodschap; hetzij voor de drager, hetzij voor de schenker. Als ik eerlijk ben, vind ik dit een inspirerende boodschap en gedachte. Ben je benieuwd naar Monique’s verhaal? Lees dan hieronder verder.

Naar het stellen van enkele vragen ben ik erachter gekomen dat voor Monique de liefde voor het vak ontstond toen ze in de jaren ’80 een bijbaantje had bij een grote juwelier c.q. goudsmid in Leiden. Door het ontdekken van haar passie is ze door de jaren heen sieraden blijven maken. Tijdens het creëren van prachtige stukken groeide haar enthousiasme meer en meer voor het vak. Hierdoor heeft ze veel vaardigheden en kennis opgedaan. Helaas werd ze op dat moment van huis uit nog niet gesteund om van haar passie haar vak te maken. Hierdoor is ze in eerste instantie een andere studie gaan volgen.E310 €23.95-001Toen ze deze fase afgesloten had is Monique gaan werken als allround medewerkster bij een automatiseringsbedrijf. Na verloop van tijd kwam er helaas een tegenslag. Ze kwam namelijk te kampen met een ernstig gezondheidsprobleem. Uiteindelijk werd het duidelijk dat het ging om een chronische ziekte. Hierdoor kon ze niet meer blijven werken. Maar wat ik ontzettend knap vind is dat ze dit niet wilde accepteren omdat ze zo’n positieve insteek heeft. Daarnaast kan ze absoluut niet stil zitten en heeft ze zich met volle overgave gestort op haar passie, namelijk het maken van prachtige sieraden.N299 €39,95-001Dit werd direct professioneel aangepakt. Zo is Monique in 2011 gestart met een opleiding edelsmeden, dit omdat ze graag meer wilde weten van het vak en de daarbij horende technieken. Vanwege haar ziekte was dit erg zwaar, maar het gaf haar daarbij ook ontzettend veel voldoening en energie. Hierdoor heeft ze haar opleiding succesvol weten af te ronden. Maar zoals ze zelf zegt: Tot op heden leer ik nog steeds bij, voornamelijk door intensieve zelfstudie want er is altijd meer te leren.E351Kort gezegd is hiermee Moons Design geboren. Natuurlijk was ik zelf erg benieuwd naar de herkomst van de naam. Het klinkt mij namelijk spiritueel in de oren. Zelf zegt ze hierover dat het bedenken van de naam eenvoudig was. Van kleins af aan werd ze door vrienden altijd Moon genoemd en dit in combinatie met een knipoog naar de Engelse term ‘Moon’ was de naam Moons Design al snel geboren.B148 €14.95Al met al is Monique ontzettend blij dat ze de keuze voor Moons Design heeft gemaakt. Het gevoel dat je mensen kan blij maken met een sieraad dat ze zelf ontworpen heeft vindt ze een heel bijzonder iets, daardoor heeft ze geen moment spijt gehad van het feit dat ze het roer heeft omgegooid. Dagelijks is ze nu bezig met prachtige edelmetalen, edelstenen, parels en nog veel meer en dat is het mooiste dat haar is overkomen! Maar dit alles is mogelijk gemaakt door haar partner. Haar partner heeft namelijk een prachtig atelier voor haar gerealiseerd waar ze haar ‘ei’ helemaal kwijt kan. Het atelier is een mooie ruimte vol materialen, inspirerende foto’s, schilderijen, oude sieraden en Boeddhabeelden en niet te vergeten de noodzakelijke gereedschappen en machines.

Wat ik zelf heel leuk vind aan Moons Design, is dat het betaalbaar is! Moons Design heeft niet als doel ‘commercieel’ zijn. De boodschap die Moons Design wil uitstralen is het delen van mooie dingen. O en een leuk weetje, Sacha de Boer droeg tijdens het journaal één van de mooie oorbellen, bekijk hier de foto! Ben je naar aanleiding van dit verhaal erg benieuwd naar Moons Design? Neem dan eens een kijkje op de website, Facebook of Twitter.

Wat is jouw mening over Moons Design?

Bron Beeldmateriaal: Moons Design