header hartige taart met brie

Hartige Taart met Brie

januari 30, 2015 door Lifestyle Pearl - 2 reacties

Hartige taarten, ik houd ervan. Met een hartige taart kan je namelijk altijd kleine restjes opmaken. Zoals dit keer brie dat ik nog had liggen van een feestje. Ben je benieuwd naar onderstaande hartige taart met brie? Lees dan hieronder verder en ontdek hoe je zelf gemakkelijk en voordelig een hartige taart kan maken.

Ingrediënten: Hartige Taart met Brie

Om goed voorbereid te beginnen heb ik hieronder een kort boodschappenlijstje voor je samen gesteld. Het recept wat hieronder beschreven staat is geschikt voor 4 tot 5 personen.

Deeg voor de bodem:
– 200 gram volkoren tarwebloem
– 100 gram roomboter
– 1 ei
– zout naar smaak
– 1 of 2 eetlepels water

Voor de vulling:
– 4 eieren
– 200 gram crème fraîche
– zout en peper
– 400 gram groenten naar keuze
– 200 gram brie
– 50 gram Parmezaan
– Versgemalen peper
– Olijfolie

_KIK3883

Bereiding: Hartige Taart met Brie

Begin allereerst met de bodem van deze hartige taart. Doe daarvoor alle ingrediënten in een grote bak en mix het tot dat het een deeg vormt. Zodra het een vaste deeg is doe je het in vershoudfolie en laat je het een halfuur rusten in de koelkast. Verwarm na een kwartier de oven alvast voor op 200 graden.

Zodra het half uur voorbij is, rol je het deeg uit tot het de quichevorm volledig bedekt. Bedek nu de quichevorm met de deeg en snijdt het overbodige deeg bij de randen weg. Het is nu belangrijk dat je de bodem 10 minuten ‘blind’ bakt. Heb je geen bakknikkers? Zet er dan een bord op met een platte onderkant. De reden dat je de bodem blind bakt, is zodat het niet gaat rijzen. Na tien minuten verwijder je het bord en bak je het nog eens tien minuten.

Ondertussen wok je de groenten met peper en zout naar smaak. Meng je de eieren, crème fraîche en parmezaan in een grote bak. Zodra de bodem klaar is bedek je het met de groenten en het mengsel van eieren, creme fraiche en parmezaan. Hierboven op leg je de stukjes brie en eventueel nog wat geraspte kaas. Bak het geheel nog zo’n twintig minuten tot het gaar is. Eet smakelijk!

Wat vind je van bovenstaand recept? Ga je deze hartige taart met brie zelf ook een keer uitproberen?