€3 Food Challenge Hartige Pastataart header

€3 Food Challenge Hartige Pastataart

januari 18, 2015 door Lifestyle Pearl - 17 reacties

Vandaag ga ik naar aanleiding van Serena’s (van Beautylab) oproep de uitdaging aan om een complete maaltijd te maken voor maar liefst €3! Het lijkt mij een ontzettend leuke maar moeilijke uitdaging omdat ik toch graag wat aparts op tafel wil zetten. Hoewel er enkele spelregels gelden (die je hieronder kan lezen) ben ik verschillende supermarkten, kruidenierszaakjes en de markt afgegaan om goede koopjes te scoren. Benieuwd naar mijn resultaat van deze €3 Food Challenge? Lees en kijk dan hieronder mee.

Spelregels €3 Food Challenge

Maak een avondmaaltijd voor minimaal 1 persoon met een budget van maximaal €3 aan boodschappen. Maak gebruik van aanbiedingen, shop onderin de schappen of ga naar de toko, markt, Turkse supermarkt voor goede koopjes. Maar het allerbelangrijkste wees creatief!

Naast de gekochte producten mag je bij deze €3 Food Challenge ook gebruik maken van basisingrediënten, zoals;
– specerijen (peper, zout, kaneel, kerry)
– knoflook
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– azijn
– citroensap
– olijfolie
– boter

_KIK3816

Ingrediënten: Hartige Pastataart

Om goed voorbereid te beginnen heb ik hieronder een kort boodschappenlijstje voor je samen gesteld. Het recept wat hieronder beschreven staat is geschikt voor 4 tot 6 personen.

Voor het deeg:
– 250 gram bloem (€0.32 cent Plusmarkt)
– 3 eetlepel olijfolie
– Snufje fijn zout
– 100 milliliter warm water

Voor de vulling:
– 1 prei (€0.35 cent Lidl)
– 1 courgette (€0.69 cent Lidl)
– 1 bakje champignons (€0.75 cent Lidl)
– 100 gram verse spinazie (€0.40 cent Markt)
– 1 bol knoflook
– 1 ui (€0,09 cent Lidl)
– 500 gram tomatenpuree (€0.32 cent Albert Heijn)
– Italiaanse kruiden
– Peper en zout naar smaak
– Optioneel ei of olijfolie voor de bovenkant van de taart.

Totaal bedrag: €2.92

Bereiding: Hartige Pastataart

Ik moet eerlijk toegeven: het maken van een pastataart is best wel intensief. Dit omdat je de pasta zelf maakt. Normaal gesproken gebruik je hiervoor namelijk een pastamachine. En tja deze heb ik zelf niet. Maar als je koken en bakken leuk vindt, vind je dit ongetwijfeld een leuke uitdaging. Omdat de pasta het meeste werk is, is het het makkelijkst dat je hiermee begint. Meng daarom de bloem, de olie en een snufje zout in een grote kom. Terwijl je het gaat mixen voeg je geleidelijk het warme water toe. Het mengsel blijf je net zo lang mixen totdat het een pasta(bal) vormt. Zodra het één geheel is leg je het deeg op een plek waar je het makkelijk kan kneden. Vervolgens kneed je het net zo lang totdat het deeg zacht en soepel is. Een voordeel van dit deeg is dat je het niet lang hoeft te laten rusten, maar het is wel aan te raden om het in folie te bewaren totdat je het weer gaat gebruiken. Dit in verband met het uitdrogen. Het deeg heb ik in vijf bollen verdeeld. Deze rol je vervolgens uit tot een lang en breed vel pasta. De dikte van zo’n pastavel is ongeveer de dikte van twee speelkaarten op elkaar.

Zodra de pastavellen klaar zijn vet je een ronde bakvorm in met olijfolie. Vervolgens bekleed je de bodem en zijkanten van de vorm met repen pasta. Zorg er daarbij wel voor dat het 2,5 centimeter overlapt. Dit tegen het lekken van de vulling die je er dadelijk in doet. Daarnaast laat je ongeveer 7,5 centimeter pasta over de randen hangen. Dit wordt aan het einde namelijk gebruikt om de taart dicht te vouwen.

Ben je klaar met de bakvorm? Snijdt dan de groenten en bak deze gaar in een grote wok. Op het einde voeg je de tomatenpuree en spinazie toe. Het is belangrijk dat je de vulling goed mixt, het is namelijk de bedoeling dat alles goed verdeeld is. Als je klaar bent met de vulling doe je het in het beklede bakblik. Zodra je alle vulling in het bakvorm hebt gedaan vouw je de overgebleven pastaranden zo dat de taart dicht is. Zelf had ik ook nog wat pasta over. Deze heb ik net als de pastavellen dun gerold, en eveneens gebruikt om de pastataart te dichten. Let er hierbij wel op dat deze laag niet te dik wordt, het is namelijk de bedoeling dat het knapperig wordt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de bovenkant besmeren met een losgeklopt ei. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant een mooie bruine kleur krijgt. Ben je hiermee klaar? Bak de taart dan in een oven (200 graden hete lucht stand) in dertig tot veertig minuten goudbruin. Eet smakelijk!

9 Food Challenge Links

Benieuwd naar nog meer lekkere €3 recepten? Hieronder zijn 9 andere bloggers ook de uitdaging uitgegaan en dit is wat zij hebben gemaakt.

Serena van Beautylab.nl: Pasta met groene asperges (+video)

Margot van MySimplySpecial.com: Pizza funghi (+video)

Jordi Sloots van FitDutchies.nl: Pizza met tonijn en ei (+video)

Liliane van YourDailyIntake.com: Italiaanse Frittata (+video)

Farah van LoveHennaLife.nl: Bruine bonen met kip

Mirne van SeasonWithLove.nl: Vegetarische burrito’s

Mahwish van mammiemammie.nl: Roti met kebab en channey

Joyce van Beautychef.nl: Oosterse noedels met kip

Marloes Mol van TheBeautyAssistant.nl: Gehaktschotel met mozzarella

Wat vind je van bovenstaand budget recept? Ga je deze hartige pastataart een keer uitproberen?