5 ingredient challenge header

5 Ingredient Challenge met Beaufood

januari 19, 2015 door Lifestyle Pearl - Geen reacties

Na gisteren een leuke challenge gedaan te hebben. Ga ik ook vandaag weer een uitdagende challenge aan. En dat doe ik niet alleen. Ik heb namelijk Bo van Beaufood benaderd om een creatieve food samenwerking aan te gaan. Samen hebben we daarom de 5 Ingredient Challenge bedacht. Dit houdt in dat we beide met 5 dezelfde ingrediënten een eigen gerecht maken. Benieuwd naar het resultaat hiervan? Lees dan hieronder verder.

Ingrediënten: 5 Ingredient Challenge

Om goed voorbereid te beginnen heb ik hieronder een kort boodschappenlijstje voor je samen gesteld. Het recept wat hieronder beschreven staat is geschikt voor 1 tot 2 personen.

– 1 courgette
– 10 cherry tomaatjes
– 50 gram geitenkaas
– 100 gram linzen
– 100 gram gerookte zalm

Basis ingrediënten:
– 1 ei
– 60 gram paneermeel
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel citroensap
– Peper en zout naar smaak
– Olijfolie

_KIK3838

Bereiding: 5 Ingredient Challenge

Kook allereerst de linzen in ongeveer 30 minuten gaar. Ondertussen was je de courgette en snijd je deze julienne tenzij je natuurlijk een apparaatje daarvoor hebt. Zoals je op de foto hierboven ziet is het de bedoeling dat het dunne slierten worden ofwel courgetti (spaghetti maar dan van courgette). Zodra je hiermee klaar bent snijd je kruisjes in de cherry tomaten, besprenkel je het met zeezout en olijfolie en schuif je het vervolgens voor 10 minuten in de oven (180 graden). Ondertussen zijn de linzen als het goed is gaar gekookt. Giet deze daarom af en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is meng je het met alle basis ingrediënten behalve de olijfolie. Nu het een vast mengsel is, draai je er balletjes van, vet je ze in met olijfolie en bak je deze zo’n 12 minuten in de oven.

Verwarm nu een wok met olijfolie en bak hierin de eerder gesneden courgette (optioneel in knoflook). Als het bijna klaar is voeg je de geitenkaas toe in kleine stukjes. Dit bak je niet al te lang, je wil namelijk dat de courgetti nog wel een lekkere bite heeft. Zodra het klaar is, doe je het in een diep bord. Doe daarbovenop de gesneden zalm, cherry tomaatjes uit de oven en linzen balletjes. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar het recept van Bo? Klik dan snel op deze link en vindt haar interpretatie van deze 5 Ingredient Challenge.

Wat vinden jullie van bovenstaande challenge? Gaan jullie het recept ook een keer uitproberen?